BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 12, 2010

BARAKALLAHU LAKUMA

Hari ini, adik lelaki saya Abd Hadi bin Abd Ghaffar selamat melangsungkan akad nikah. Selamat menempuh alam rumah tangga wahai adikku.

Sabar menanti upacara akad nikah.

Masuk kali ini sudah empat kali saya tidak berpeluang hadir ke majlis akad nikah adik-beradik. Kak Long Noor Aini Binti Abd Ghaffar; ketika itu saya baru menjadi mahasiswi di Perlembahan Nil ini. 

Angah Fadhil Noor Bin Abd Ghaffar; saya sedang jalani peperiksaan di sini.

Anjang Noor Amirah Binti Abd Ghaffar; juga saya sedang jalani peperiksaan di sini.

Terbaru, Uda Abd Hadi Bin Abd Ghaffar; urusan tamat belajar saya di sini masih belum sepenuhnya selesai.

Tidak mengapalah, hidup sebagai seorang musafir memang begini. Ada rezeki baru bisa pulang. Biarpun saya tidak bersama kalian, doa tetap sering saya utuskan. Alhamdulillah, berpeluang menatap gambar-gambar pernikahan Uda dari kejauhan. 

"Aku terima nikahnya..."

 
Penyerahan mas kahwin.Selamat bergelar suami isteri.


Moga akan thabat dan tabah lalui alam rumah tangga.


Foto bersama sebilangan kecil anggota keluarga.


Moga kehadiran seorang lagi menantu bonda akan lebih menyerikan keluarga kami. Buat pasangan mempelai; 'Barakallahu lakuma wa baraka a'laikuma, wa jama'a baina kuma fi khairin. Insyaallah.' Terima kasih juga kepada suami yang mewakilkan saya di majlis pernikahan Uda petang tadi. Maafkan Najwa kerana terpaksa membiarkan abang sendirian. Insyaallah, sedikit masa lagi kita pasti bertemu. Amin.

2 comments:

siti fatimah bt abd.ghaffar said...

jgn risau, alang masih ada 3org adik yg masih belum kahwin.insyallah sempat hadir jk salah sorg kahwin nnti memandangkan alg dh tamat blajar di mesir..

Sammaituha Najwa said...

Amin.